Platform organiseert een BIJensymposium

Afbeelding van su mx via Pixabay

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseert het Platform BIJvriendelijk Zeeland het symposium ‘Samen op weg naar de meest BIJvriendelijke provincie van Nederland.’ Het symposium wordt gehouden in het hoofdkantoor van waterschap Scheldestromen in Middelburg.

Tijdens het symposium zal gedeputeerde Anita Pijpelink (voor Natuur en Landschap) ingaan hoe de Provincie Zeeland willen gaan werken aan het doel om meest BIJvriendelijke provincie van Nederland te worden.

Een andere belangrijke spreker op dit symposium is Koos Biesmeijer. Hij is een autoriteit in Nederland op het gebied van veranderingen in de biodiversiteit en dan vooral de interactie tussen bestuivers en planten. Koos Biesmeijer is hoogleraar Natuurlijk Kapitaal bij Universiteit Leiden en wetenschappelijk directeur van Naturalis in Leiden.

Wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele zal vertellen over de inzet van zijn gemeente voor het verbeteren en uitbreiden van de leefgebieden van bijen en andere bestuivers.

Het tweede deel van het symposium zal in het teken staan van de praktijk van samenwerken in Zeeland. Hiervoor gaat een aantal panelleden in dialoog met elkaar en de deelnemers aan het symposium. Het symposium wordt afgesloten met de ondertekening van de Zeeuwse BIJenstrategie door nieuwe deelnemers.

Lees ook het artikel van Omroep Zeeland.